Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk onderdeel van het beleid van Lunch van huis. Lunch van huis heeft niks met (voedsel)verspilling en we doen er dan ook alles aan om dit te voorkomen. Maar helaas, cateraars verspillen ook en zorgen er ook voor dat wereldwijd één derde van ons voedsel wordt weggegooid. Om dit te voorkomen maakt Lunch van huis bijvoorbeeld de “verspillingsoep”. Lees hier wat we nog meer doen om verspilling te voorkomen.

Ieder jaar gooien we ongeveer één derde van ons voedsel weg. Weggegooid geld en zonde! Lunch van huis werkt continue aan een verspillingsreductie.

  • Zelf gooien we niks weg. Als het nog voldoet aan de HACCP-eisen dan maken we er (opnieuw) een product van. Van oud brood maken we bijvoorbeeld croutons. Moeten we het dan toch weg gooien? Dan maken we er compost van voor onze producenten.
  • We maken bijvoorbeeld ook onze “verspillingsoep”. Deze soepen worden gemaakt van de groenten die terugkomen van locaties. Of maken we hier een bouillon of nieuwe soep van.
  • Doordat we alles zelf en centraal produceren hebben we een goede focus op onze inkoop en verbruik. Zo kunnen we producten gebruiken en voorkomen dat ze over datum gaan. We kopen alleen in wat we nodig hebben.
  • Als resultaat kun je elke dag een andere hoeveelheid bestellen. Dus als het op vrijdag rustiger is dan op maandag dan koop jij (en wij) dus niet onnodig in.

We produceren zo efficiënt mogelijk en proberen onze Buffetboxen duurzaam te vervoeren. Lunch van huis koopt zoveel mogelijk in bij één leverancier om zo het aantal vrachtwagens te beperken.

Waar mogelijk gebruikt Lunch van huis zoveel mogelijk grootverpakkingen. We gaan heel bewust om met onze afvalstromen en proberen deze terug te dringen of te voorkomen. We kiezen daarom ook bewust voor een assortiment dat beperkt is maar van een hele hoge kwaliteit. Het resultaat? Minder verpakkingen en minder onnodig veel producten. We serveren niks in mono-verpakkingen. Onze huisgemaakte jam zit in een weckpot en onze boter zit in een porseleinen kuip.

Onze Buffetboxen zijn gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Ook laten we ons vet en organisch afval ophalen waar vervolgens weer energie van wordt gemaakt.

Onze producten kopen we zo lokaal mogelijk in. Per regio kiezen we dan ook ons assortiment.

 

Meer weten? Wij komen graag met jou in contact. Klik hier